Nőnapra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárNőnapi hírek, ötletekKapcsolat

A kozmetikai ipar a természetességre esküszik

Címkék - lányok, nők, nőnap, ötletek, szépségápolás, természetes, tippek
 - A kozmetikai ipar a természetességre esküszik
A bio dolgok mellett egyre inkább tért hódít a természetes szépség is. A természetes kozmetikumok iránti kereslet még soha nem volt ekkora – mondják a szakértők a jelenlegi és a jövőben várható trendekről a szakma egyik legrangosabb rendezvényén.
Az utóbbi pár évben duplájára nőtt a természetes kozmetikumok piaca. 2003 óta az ilyen jellegű termékeket gyártó, világelsőnek számító, német szépségipari cégek bevételei is megkétszereződtek, ez a summa ma már 650 millió euróra tehető.

„Ez a hatalmas növekedés annak köszönhető, hogy soha nem látott magasságokba tört a természetes kozmetikumok iránti kereslet – magyarázza a jelentős bevételeket Ute Leube, a természetes kozmetikumokat előállító Primavera ügyvezetője.

Míg a magukat biológiai kozmetikumokkal kényeztetőket korábban megmosolyogták, ma egyenesen trendinek tartják. „A legfontosabb: a termék legyen elegáns, szép és természetes” – mondta Leube a Nürnbergben február 21 és 24 között megrendezett Vivaness elnevezésű szakkiállítás és –vásáron.

A neves rendezvényen 23 ország mintegy kétszáz kiállítója mutatta be új termékeit. A résztvevők között olyan neves cégek vettek részt, mint az úttörőnek számító Welenda, Börlind, vagy Dr.Hauschka. Sikerességüket mindannyian arc- és testápoló termékeik bio-jellegével, azok természetes összetevőivel és társadalmi felelősségvállalásukkal indokolják.

A bio-termékek és ezzel együtt a natúrkozmetika térhódítását első sorban az emberek tudatának változásával magyarázza Nicole Hanisch, a kölni Rheingold piackutató intézet munkatársa: „Manapság az igazi nagy értékek – mint az élet és szerelem – reneszánszát éljük és ez a bio-termékeket is vonzóvá teszi. A természetes szépség és tisztaság pedig a naturális kozmetikumok használatával jár együtt, ami nem keserves aszkézist, hanem érzéki gyönyört jelent.” Mindemellett az is bizonyos, hogy az allergén anyagok számának jelentős emelkedése is a szakma kezére játszik…

A rohamos előrelépés ellenére azonban nem szabad megfeledkezni a tényről: a természetes kozmetikumok piaci részesedése a teljes német kozmetikaipart tekintve hat százalékosra tehető. Az egyik piackutató cég, az Organic Motor becslése szerint ez az arány 2010-re elérheti a 10 százalékot. A brit cég adatai alapján a forgalom világszerte mintegy 5 millárdra, Európán belül pedig 1,1 milliárd euróra tehető.

Dinamikus fejlődési lehetőségek mindenek előtt Ázsiában vannak: Korea, Malajzia, Hong-kong és Tajwan számít első számú célpontnak, ahol az előzetes igény-felmérések biztató adatokat hoztak. További potenciális piacot jelenthet - a nagysága miatt is más dimenziót jelentő – Kína, ahol a bio-kozmetika forgalmazásának nemzetközi sztenderdje még nem elfogadott. Az egyes termékek forgalomba kerülését megelőző tesztidőszak viszont garanciát jelenthetnek minden fogyasztónak, éppen ezért szükséges legelőször ezt az alapot megteremteni – adja hírül a Frankfurter Neue Presse.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2013-05-04 14:48:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Nőnapra ajándékok  receptek Nőnapra tippek, ötletek Nőnapi sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline