Nőnapra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárNőnapi hírek, ötletekKapcsolat

Megoldások és kezelések az ekcámára

Címkék - ekcéma, kezelés, lányok, nők, nőnap, szépségápolás
 - Megoldások és kezelések az ekcámára
Az ekcéma napjaink egyik leggyakoribb, gyulladásos bőrbetegsége. Visszatérő, kellemetlen tüneteket okozva nehezíti meg a betegek mindennapjait. Ezek közé a tünetek közé tartozik a berepedezett, viszkető bőr, apró hólyagok, vörös, gyulladt hámló foltok megjelenése test szerte.

Az ekcéma napjaink egyik leggyakoribb, gyulladásos bőrbetegsége. Visszatérő, kellemetlen tüneteket okozva nehezíti meg a betegek mindennapjait. Ezek közé a tünetek közé tartozik a berepedezett, viszkető bőr, apró hólyagok, vörös, gyulladt hámló foltok megjelenése testszerte.

Ezenkívül a stressznek is nagy szerepe lehet az ekcéma megjelenésében, hiszen a legyengült immunrendszer kevésbé ellenálló az irritácóval, allergiával szemben. Több típusa is létezik, például a kontakt ekcéma megjelenhet nikkel, valamilyen kozmetikum vagy tisztítószer okozta allergiától. Az ekcéma kellemetlen tünetei megfelelő kezelés nélkül nem múlnak el, ezért mindenképp bőrgyógyász szakorvoshoz kell fordulni!BŐRGYÓGYÁSZATI KONZULTÁCIÓ

A bőrgyógyászati konzultáció során szakemberünk alaposan megvizsgál. Mindenképpen mondd el neki, hogy volt-e már korábban ilyen panaszod, kezeltek-e már, visszavezethető-e valamilyen allergiára az ekcéma megjelenése.

A megfelelő információk birtokában bőrgyógyászunk megállapítja, hogy milyen típusú ekcémád van, és kiválasztja a számodra legmegfelelőbb kezelési módot. Nagyon fontos, hogy kezelés nem fejeződik be akkor, amikor tünetmentessé válsz, hiszen fenntartó kezelésre később is szükséged lesz azért, hogy ne újuljanak ki a tüneteid.


KEZELÉSE

Az ekcéma kezelését mindenképpen bőrgyógyászra kell bízni, hiszen magától nem múlik el. Az ekcéma típusától függ a kezelés, illetve az is, hogy mennyi idő szükséges a tünetmentességhez. Akár néhány nap intenzív kezelés is elég lehet, de elképzelhető, hogy hosszabb időt vesz igénybe. A hajlam sajnos megmarad, ezért évente érdemes részt venni kontroll vizsgálaton a tünetmentesség megőrzéséhez.
Forrás: Ekcéma
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2013-04-27 14:30:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Nőnapra ajándékok  receptek Nőnapra tippek, ötletek Nőnapi sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline