Nőnapra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárNőnapi hírek, ötletekKapcsolat

Tudnivalók a kisajak plasztikáról

Címkék - kisajak, lányok, nők, nőnap, ötletek, plasztika, szépségápolás, tippek
 - Tudnivalók a kisajak plasztikáról
A kisajak plasztika: A kisajak plasztikát vénás narkózisban végezzük, kb. 1 órát vesz igénybe. Az intimplasztika során a kiválasztott műtéti technikával a plasztikai sebész kimetszi a felesleges szöveteket, majd összevarrja a sebet, amely néhány nap alatt gyógyul.
A kisajak plasztikát legcélszerűbb a menstruáció elmúltát követő 3-4 napon belül végezni, hogy a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá váljanak. A kisajak plasztikát követően, rövid megfigyelés után hazamehetsz a kórházból.

A kisajak plasztika kockázatai

Az intimplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás a kisajak plasztika is kockázattal jár. Mindemellett évente több ezer nő esik át problémamentesen kisajak plasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel.

Azután, hogy orvosoddal mindent átbeszéltetek, ismerteti Veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat, és a kisajak plasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet például az utóvérzés, fertőzés, gyulladás.

A fertőtlenítéshez, vagy az érzéstelenítéshez használt anyagokkal szembeni túlérzékenységi reakció jelentkezhet, ami szakszerű ellátással kezelhető. A kisajak plasztikát követően bő utóvérzés léphet fel, mely esetén ismételt vérzéscsillapításra van szükség, esetlegesen valódi sebészeti fonál alkalmazásával történt öltés behelyezésével.

Ilyen tünetek észlelésekor azonnal fordulj orvoshoz. A kisajak plasztikát követő kései időszakban gyulladás alakulhat ki, mely megfelelő eljárások (antibiotikumok és azt tartalmazó hüvelykúpok) alkalmazásával gyógyítható.

A felépülés

A kisajak plasztikát követően a kisajkak néhány napig duzzadtak lehetnek, és enyhe fájdalom előfordulhat.

Az intimplasztika után továbbra is a természetes szövetből készült, jól szellőző alsónemű viselését ajánljuk. Ügyelj a sebfelület tisztán és szárazon tartására a fertőzések elkerülése, sebgyógyulás elősegítése érdekében.

Napi egyszeri jódos szappannal történő altesti mosás (jódérzékenység esetén természetesen más összetevőjű mosakodó szerrel) ajánlott. A szexuális élet és az ülőfürdő 6 hétig kerülendő. A kisajak plasztika utáni 5-7. napon esedékes az első kontroll vizsgálat és a varratszedés, majd 6 hét múlva újabb kontrollvizsgálatra kerül sor. Természetesen operáció után is ajánlott a rendszeres rákszűrés.

A Plasztika eredménye

A beavatkozás eredményeként a kisajak mérete csökken. A kisajak plasztika nem okoz beidegzési, örömszerzési problémát, éppen ellenkezőleg, némi türelmi idő után a szexuális életet eddig zavaró anatómiai sajátosságok megszűnnek.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2013-05-01 15:21:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Nőnapra ajándékok  receptek Nőnapra tippek, ötletek Nőnapi sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline