Nőnapra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárNőnapi hírek, ötletekKapcsolat

Tudnivalók a lézeres beavatkozásról

Címkék - hamis, igaz, lányok, lézeres-kezelés, nők, nőnap, ötletek, szépségápolás, tippek
Lézeres ínykezelés - Tudnivalók a lézeres beavatkozásról
Lézeres ínykezelés
A sebészet területén már a ’70-es évektől kezdve végeznek lézersugaras beavatkozásokat. A plasztikai sebészetben valóságos forradalomnak számított a felbukkanása, mára pedig majdnem minden szépészeti kezelés során használják.
Legáltalánosabb és éppen ezért talán legismertebb terület, ahol a lézert alkalmazzák a tartós, vagy végleges szőrtelenítés. Ez a technika mára minden korrekciós beavatkozás során nélkülözhetetlenné vált legyen szó az arc, vagy bármely testrész kezeléséről: lézersugárt használnak számos bőrgyógyászati probléma, ránctalanító beavatkozás, vagy anti-cellulit terápia esetén.

Szinte vég nélkül sorolhatnánk még a bevetési területeket, a visszértágulat kezelésétől a trombózisig, de akár az elszíneződött fogak kifehérítése során is sikerrel használható - írja a gofeminin.de.

De mielőtt hanyatt-homlok rohannál a lézeres beavatkozásra, ajánlatos előzetes vizsgálatokat elvégeztetni és az orvosi javallatoknak, illetve ellenjavallatoknak utánajárni. Kezdésként döntsd el a következő állításokról, hogy igazak, vagy hamisak, a válaszokból megtudhatod a lézersugárral kapcsolatos alapvető információkat. Tudnod kell, hogy – bár mindenhol a szépészeti beavatkozásokról beszélnek – nem teljesen kockázatmentes…


1.állítás: Manapság a lézersugár több fajtáját is használják.
IGAZ

Magyarázat: A lézersugár több fajtájából mára még nem alakult ki az egységesen alkalmazott típus, amelyet az összes létező beavatkozás során sikerrel és megfelelő biztonsággal használhatnának. Az orvosi kezelés típusától és annak technikájától függően dönthetnek a szakemberek a gázlézer, a diódalézer, vagy a folyékony lézer mellett.


2.állítás A lézer és a pulzáló fény egy és ugyanaz.
HAMIS

Magyarázat: Bár a lézeren és a pulzáló fényen, illetve IPL-lámpán (IPL=intense pulsed light, intenzíven pulzáló fény) alapuló beavatkozások mindegyike a fény elvén működik, mégis van különbség. Az eltérés abból adódik, hogy mindegyik technikának megvan a saját hullámhossza, amely különbség már elegendő ahhoz, hogy egymást ne helyettesíthessék egy az egyben.

A megfelelő típus használatáról a szakember dönthet minden esetben. A pulzáló fény hullámhosszának nincsenek speciális jellegzetességei, akár meg is változtatható a megfelelő szűrő be- és kikapcsolásával. Beavatkozásonként különböző hullámhosszú fényre van szükség, de az említett filterek segítségével ugyanaz a készülék többféle korrekcióhoz is bevethető. Ugyanakkor a pulzáló fény nem túl precíz és nem igazán „erős”, így az eredmény is sok esetben nem annyira kielégítő, mint a lézersugárnál.


3. állítás A lézeres beavatkozás után hegek maradnak.
HAMIS

A lézer kevésbé okoz elváltozásokat a bőr különböző rétegeiben, ebben áll legfontosabb előnye. Alkalmazásának pontosan az a lényege, hogy a vágásokra nincs szükség, így az általuk okozott nem kívánatos sérüléseket elkerülhetjük.


4.állítás A lézeres kezelés fájdalommal jár.
IGAZ

Magyarázat: Az állítás igaz, de ugyanakkor hamis is. A fájdalom mértéke függ a beavatkozás mélységétől. Számos, csak a bőrfelszínt „borzoló” kezelés inkább kellemetlennek, mint fájdalmasnak mondható, sőt olyanok is léteznek, amelyeket egyáltalán nem érez meg a páciens. A végleges szőrtelenítés elméletileg ebbe a kategóriába tartozik, amely során a legtöbben csak enyhe melegséget tapasztalnak. A komolyabb lézeres műtéteket altatással végzik.


5.állítás A lézeres beavatkozás mellékhatásokkal is jár.
HAMIS

Magyarázat: Hamis, de igaz is… Egyes esetekben a bőr hyper- vagy hypopigmentizálódással reagálhat (a bőrfelszínen túl sok, vagy túl kevés pigment képződik) a beavatkozás területén, ez a jelenség azonban átmeneti jellegű, rövid idő elteltével elmúlik. Az is előfordulhat, hogy a bőr felületén enyhe égési sérülés látható, amely szintén gyorsan eltűnik.

A kezelés által kiváltott direkt reakciókat azonban semmi esetre sem szabad a mellékhatásokkal összekeverni: a kezelési területen tapasztalható nagy hőmérséklet által kiváltott reakció – a bőr átmeneti kivörösödése – teljesen természetes. A pulzáló fény használata során például minden egyes érintés során fekete nyomok, az úgynenevezett purpura marad vissza, amely a hajszálerek enyhe bevérzésből adódik és 1-2 hét után teljesen eltűnik.

6.állítás Lézeres beavatkozást csak orvos végezhet.
IGAZ

Magyarázat: A mai lézerek igen erősek és ezért veszélyesek is lehetnek, ha hozzá nem értő kezébe kerülnek. A páciens súlyos égési sérüléseket is szenvedhet a szakszerűtlen beavatkozás során. A maximális biztonság érdekében csak képzett és gyakorlott szakorvos végezzen lézeres kezelést.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2013-05-08 15:02:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Nőnapra ajándékok  receptek Nőnapra tippek, ötletek Nőnapi sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline